Sportverenigingen

Op dit moment zijn Drentse sportclubs koploper in de race naar verduurzaming. Een fantastisch resultaat van ons project Drenthe Sport Duurzaam! Samen met Sport Drenthe en andere partners hebben we al vele sportverenigingen ondersteund in hun verduurzaming. Wil je als sportclub ook een energiescan en verduurzamen? Ga naar de website van: SportDrenthe.

Website SportDrenthe

Verbeter je sportaccommodatie

In het project Drenthe Sport Duurzaam helpen wij je de accommodatie van je sportvereniging te verduurzamen. De ondersteuning vanuit Drenthe Sport Duurzaam is voor buitensportverenigingen in Drenthe, die zelf verantwoordelijk zijn voor het beheer en/of de exploitatie van de accommodatie. Bij een buitensportvereniging wordt de sport buiten beoefend. Denk aan voetbal, korfbal, hockey of tennis.

Wat kun je verwachten?

Drenthe Sport Duurzaam

Heb je de accommodatie van je buitensportvereniging in eigen beheer of exploiteer je het en wil je besparen op je energierekening? Wij denken met je mee. Het begint met de gratis energiescan. Hiermee krijg je een eerste indicatie van hoe het gesteld is met je sportaccommodatie. Met een warmtecamera wordt gekeken waar het pand energie verliest en waar ruimte is voor verbetering. Ook alle andere zaken die te maken hebben met de energiehuishouding worden onder de loep genomen.

Aan de hand van de energiescan bespreken we de mogelijkheden voor de verduurzaming van je gebouw en helpen we je gratis met onafhankelijke ondersteuning en advies bij het opstellen van een plan van aanpak. Ook denken we mee in het maken van een financierings-/exploitatieplan, het opvragen van offertes rond maatregelen en het aanvragen van financiering. Wij zijn op de hoogte van alle landelijke en lokale subsidies en regelingen, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.

Samenwerking

Drenthe Sport Duurzaam is een provinciaal samenwerkingsverband van Sport Drenthe, het Drents Energieloket en de Natuur- en Milieufederatie Drenthe. Bij de uitvoering werken we nauw samen met de gemeenten en diverse sportbonden, zoals de KNVB, KNLTB en KNKV. Het project is ontstaan op initiatief van Provincie Drenthe en wordt door de provincie gesubsidieerd.

Aan de slag?

Ben je bestuurslid en wil je weten of jouw vereniging hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met Sport Drenthe.

VV Noordscheschut plaatst 160 zonnepanelen. Met een opbrengst van 40.000 kWh genoeg voor het totale elektriciteitsverbruik van de club

VV Noordscheschut kiest voor duurzaam VV Noordscheschut, een club met 600 leden en 30 elftallen, begon 3 jaar geleden met de eerste maatregelen nadat van…

Lees meer

Sportclub VV De Weide kiest voor duurzaam: 40% reductie op energieverbruik

Een op het oog vrij nieuw gebouw, maar ook hier viel nog veel winst te halen uit energiebesparing. Nico Bastiaans vertelt dat de club het…

Lees meer