Vraag het de energiecoach

Drentse energiecoaches zijn vrijwilligers, werkzaam in de eigen gemeente en geven tijdens het uitvoeren van een gratis verkennende energiescan, tips en informatie zonder commercieel oogmerk aan alle Drentse huishoudens. Een Drentse energiecoach werkt vanuit een lokale energiecoöperatie/lokaal initiatief of de gemeente.

Wil je aan de slag met energiebesparing in jouw woning, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is een energiecoach iets voor jou! Een energiecoach komt bij je thuis en geeft tips en informatie over alle onderdelen waar energie bespaard kan worden. Denk hierbij aan de energierekening, welke isolerende maatregelen een optie kunnen zijn, het energieverbruik van apparaten, installaties en verlichting en jouw eigen energiegebruik.

Je aanvraag/ gegevens worden doorgestuurd naar de energiecoaches in de gemeente waar je woont, zodat zij een afspraak met jou kunnen maken. Met een uitgebreide checklist, de energierekening en woninggegevens gaat de energiecoach samen met jou je woning door. De coach geeft bespaartips over wat je kunt om je energieverbruik te verlagen door middel van gedragsaanpassingen, je woning (extra) te isoleren en het rendement van bestaande installaties te optimaliseren.

Wil je een afspraak met een Drentse energiecoach?

Woningeigenaren en huurders kunnen voor onafhankelijke tips en tricks geheel kosteloos een lokale energiecoach inschakelen. Wil je een afspraak maken met een Drentse energiecoach? Kijk dan in het paarse blok op deze pagina.

Wat doet de Drentse energiecoach?

  • De energiecoach gebruikt een checklist om je voor te lichten over je energieverbruik. Met deze uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de energiecoach samen met jou de woning door.
  • De energiecoach geeft voorlichting en informatie over je energierekening en vertelt hoe je met eenvoudige (gedrags-)maatregelen veel energie kunt besparen.
  • De energiecoach geeft informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in je woning.
  • De energiecoach kijkt met jou naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.
  • Geeft besparingstips over wat je kunt doen om je energieverbruik te verlagen door bijvoorbeeld je gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Na het huisbezoek ontvang je van de Drentse energiecoach een rapport met de resultaten. De Drentse energiecoaches zijn opgeleid tot (niet gecertificeerd) ‘Drents energiecoach aan huis’. De energiecoaches zijn vrijwilligers, werkzaam in de eigen gemeente en geven informatie zonder commercieel oogmerk. Een Drentse energiecoach werkt vanuit een lokale energiecoöperatie/lokaal initiatief of de gemeente.

Heb je vervolgens alle kleine energiebesparende tips die mogelijk zijn uitgevoerd en wil je verder met verduurzamen van de woning? Bel dan met de helpdesk van het energieloket voor advies!

Maak kennis met Geert Dekens, energiecoach aan huis

Geert weet als geen ander hoe je het beste kunt isoleren. Daarmee, en met een hoop andere maatregelen om energie te besparen, helpt hij anderen graag. Alweer een tijdje is Geert vrijwillig energiecoach aan huis. Hiervoor volgde hij een opleiding van vijf avonden. Na deze af te hebben gerond voert hij nu verkennende energiescans uit bij Drentse huishoudens.

Lees het verhaal van Geert Dekens