Vraag het de Energiecoach

De Drentse Energiecoach is een niet commerciële, niet-gecertificeerde, lokale Energiecoach die op vrijwillige basis een verkennende energiescan uitvoert voor Drentse huishoudens.

Met een uitgebreide checklist, de energierekening en woninggegevens gaat de Energiecoach samen met jou je woning door. De coach geeft bespaartips over wat je kunt om je energieverbruik te verlagen door middel van gedragsaanpassingen, je woning (extra) te isoleren en het rendement van bestaande installaties te optimaliseren.

Wil je een afspraak met een Drentse Energiecoach?

Huizenbezitters (in Drentse gemeenten waar een Energiecoach actief is) kunnen voor onafhankelijk advies en ondersteuning geheel kosteloos een lokale Energiecoach inschakelen. Wil je een afspraak maken met een Drentse Energiecoach? Neem dan contact op jouw lokale energie coöperatie of neem contact op met ons. Wij kijken dan of er voor jou een lokale Energiecoach beschikbaar is en verwijzen je hiernaar door. Bel ons op telefoonnummer 085-7920158 of stuur een e-mail naar: [email protected].

 

Ook Energiecoach worden?

Lees dan hier verder over de cursus.

Wat doet de Drentse Energiecoach?

  • De Energiecoach gebruikt een checklist om je voor te lichten over uw energieverbruik. Met deze uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de Energiecoach samen met jou de woning door.
  • De Energiecoach geeft voorlichting en informatie over uw energierekening en vertelt hoe je met eenvoudige (gedrags-)maatregelen veel energie kunt besparen.
  • De Energiecoach geeft informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in je woning.
  • De Energiecoach kijkt met jou naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.
  • Geeft besparingstips over wat je kunt doen om uw energieverbruik te verlagen door bijvoorbeeld uw gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Na het huisbezoek ontvang je van de Drentse Energiecoach een rapport met de resultaten. De Drentse Energiecoaches zijn opgeleid tot ‘Drents Energiecoach aan huis’. De Energiecoaches zijn vrijwilligers, werkzaam in de eigen gemeente en geven informatie zonder commercieel oogmerk. Een Drentse Energiecoach werkt vanuit een lokale Energiecoöperatie/ lokaal initiatief of de gemeente.

Heb je vervolgens alle kleine energiebesparende tips die mogelijk zijn uitgevoerd en wil je verder met verduurzamen van de woning? Bel dan met de helpdesk van het energieloket voor advies!

Maak kennis met Geert Dekens, Energiecoach aan huis

Geert weet als geen ander hoe je het beste kunt isoleren. Daarmee, en met een hoop andere maatregelen om energie te besparen, helpt hij anderen graag. Sinds een aantal maanden is Geert vrijwillig energiecoach aan huis. Hiervoor volgende hij een opleiding van vijf avonden. Na deze af te hebben gerond voert hij nu verkennende energiescans uit bij Drentse huishoudens.

Lees het verhaal van Geert Dekens