Groen dak – Sedum dak

Een groen dak zorgt voor een betere opname en afvoer van hemelwater en verkoeling van de directe omgeving. Daarnaast komt het de levensduur van je dak en de biodiversiteit ten goede.

Anders dan vaak wordt beweerd zorgt het nauwelijks voor een isolerende werking. Je zult dus altijd nog, vooraf, het dak moeten isoleren. Het liefst volgens een warm dak-constructie.

Op dit moment zijn er twee gemeenten in Drenthe met een subsidieregeling voor groene daken.

Subsidieregeling gemeente Assen

We schreven er al eerder over. In de gemeente Assen kun je subsidie krijgen op de aanschaf van een regenton of andere vormen van wateropvang, subsidie op de aanleg van groene daken en subsidie op het afkoppelen van hemelwater. Met deze drie nieuwe regelingen wil de gemeente een duurzamer en gezonder leefklimaat in Assen bevorderen. Meer informatie over de regeling vind je op de webpagina van de gemeente Assen. De subsidieregelingen gaat per 1 maart 2021 in voor een periode van twee jaar.

Subsidieregeling gemeente Westerveld

In de gemeente Westerveld is er geen specifieke regeling voor alleen een groen dak. In Westerveld kunnen inwoners echter gebruik maken van De Duurzaamheidsbon. Westerveld gaat in 2021 door met deze regeling, waarvan in 2020 wéér meer gebruik gemaakt is dan in het jaar ervoor. Met die bon kun je € 500,- terugkrijgen voor een tweede duurzame maatregel aan de woning. Een van die maatregelen is ‘sedumdak’. Meer weten over deze regeling? Klik dan hier. 

Kijk voor meer informatie over isoleren bij de maatregel dakisolatie.

Welke bedrijven zijn er?

Welke bedrijven zijn er?

Subsidie

Subsidie

In de provincie Drenthe zijn er in de gemeentes Assen en Westerveld subsidies beschikbaar voor een groen – sedum dak.

Neem contact op

Neem contact op