Elektrisch koken
Na 2050 zal er, als het doel gehaald wordt, geen aardgas meer door de leidingen stromen in Nederland. Er zal op gegeven moment dus overgestapt moeten worden op een elektrisch kooktoestel.
Overweeg je een nieuwe keuken dan is het aan te raden alvast te kijken naar opties om elektrisch te koken. Veel keukenwinkels verkopen voornamelijk alleen nog inductiekookplaten. Elektrisch koken heeft een bijkomend voordeel dat het veiliger en makkelijk schoon te houden is.
Elektrische kookplaat | Een dikke ijzeren plaat wordt hierbij verwarmd door een onderliggende spiraal. De opwarm- en afkoeltijd is vrij lang. |
Keramische kookplaat / Halogeenplaat | Keramische kookplaten hebben een glazen bovenplaat met daaronder een elektrische gloeispiraal die warmte uitstraalt. |
Inductiekookplaat | Onder de glazen plaat zit een elektrische spoel dat een magnetisch veld opwekt. De speciale bodem in de inductiepannen kan dit veld omzetten in warmte. |

Welke bedrijven zijn er?

Ervaringsverhaal

Neem contact op
Lees verder over andere maatregelen
Naast elektrisch koken zijn er nog veel andere mogelijkheden. Ook daarover hebben we veel nuttige informatie.
Bekijk alle maatregelen