VvE

Woon je in een VvE en wil je verduurzamen om het comfort te verhogen en de energierekening te verlagen? Dat kan!

Zoals je nu waarschijnlijk wel weet gaat heel Nederland in 2050 van het aardgas af en zal er op een alternatieve manier verwarmd moeten worden. Om hierop voorbereid te zijn zullen woningeigenaren alvast moeten investeren in energiebesparende maatregelen. Gezamenlijk investeren in de VvE kost natuurlijk het nodige maar levert ook zeker wat op! Gezien de lage rente en de besparing kunnen bepaalde isolerende maatregelen jaarlijks een goed rendement geven.

Energiebesparende maatregelen die gaan om de bouwkundige constructie van de VvE vergen een gezamenlijk besluit van alle inwoners. Denk hierbij voornamelijk aan de isolatie van het pand. Er zijn echter ook maatregelen mogelijk die soms op individueel niveau uitgevoerd kunnen worden zoals bijvoorbeeld een verwarmingsinstallatie. Wanneer je dit echter ook gezamenlijk laat uitvoeren is er mogelijk een collectief voordeel te behalen.

VvE’s die energiebesparende maatregelen willen nemen kunnen voor subsidies en financiering in aanmerking komen. Kijk of er subsidie of financiering beschikbaar is via RVO.

Procesbegeleider en stappenplan

Afhankelijk van de staat/bouwjaar van het complex maar ook het budget en de wensen van de bewoners zullen energiebesparende maatregelen gekozen kunnen worden. Een procesbegeleider kan jou hierin ondersteunen. Zoek online op “Maatwerkadvies VvE”.

Tot slot is er een stappenplan gemaakt vanuit TNO. Dit ter verduurzaming van VvE complexen. Ga naar het stappenplan.

Alle subsidies, leningen en regelingen

Kijk voor alle subsidies, leningen en regelingen voor VvE’s op onze speciale pagina. Het filter is al goed ingesteld op VvE’s.

Wil je ondersteuning bij de subsidieaanvraag? Het Drents Energieloket heeft een direct contact beschikbaar bij RVO die jullie kan ondersteunen. Neem contact op met de helpdesk voor de contactgegevens.

Financiering, subsidies en regelingen voor VvE’s