EPA / BENG advies

Wil je een onafhankelijk expert bij je thuis laten komen voor een energieadvies / energiescan of warmtescan? Dat is mogelijk en kan veel inzichten geven.

 

Het EPA of BENG advies bestaat uit een eventueel energielabel en een adviesrapport. Het advies geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning. Hierbij staan de letters EPA voor energie prestatie advies en BENG voor bijna energie neutraal gebouw.

Het advies geeft inzicht in de huidige staat van de energieprestatie van jouw woning, en geeft advies door middel van energiebesparende maatregelen en een stappenplan. Het opvolgen van dit advies biedt een aantal voordelen. Door je woning energiezuiniger te maken verbeter je het comfort in de woning, stijgt de woningwaarde en bespaar je op energiekosten.

Kies voor een gecertificeerd thermograaf

Sommige adviseurs kunnen ook een warmtescan (warmtefoto’s) of luchtdrukmeting doen. Op die manier krijg je visueel inzichtelijk waar eventuele warmtelekken zitten. Er worden diverse warmtescans aangeboden. Bijvoorbeeld warmtescans vanuit een energiecoöperatie of scans van een gecertificeerd professioneel thermograaf. Wij adviseren om te kiezen voor een gecertificeerd thermograaf, als bijvoorbeeld je doel is om aardgasvrij te worden middels een warmtepomp.

Wil je snel inzicht over hoe je woning er nu voor staat qua isolatie en warmtelekken? Dan is een warmtescan via een energiecoöperatie een heel mooi middel.

Meer weten over Energieadvies?

Een EPA of BENG advies zit qua kosten tussen de € 450 a € 750. Wil je een overzicht van alle EPA/BENG-adviseurs in Drenthe, kijk dan op Centraal Register Techniek of mail ons voor een lokaal overzicht. Wil je weten of je gemeente een kortingsbon heeft voor dit advies? Neem contact met ons op.

Let op: Door enorme vraag naar advies nemen de bedrijven maar beperkt nieuwe opdrachten aan.

Contact