Nieuwe coördinator Drents Energieloket

Japke Brouwer is de nieuwe coördinator van het Drents Energieloket, zij stelt zich hierbij voor. “Afgelopen zomer solliciteerde ik naar de makkelijkste baan ter wereld en ik kreeg die ook! Het Drents Energieloket bestaat sinds 2014 en heeft inmiddels een erkende en gewaardeerde rol in de energieopgave van de gebouwde omgeving. De kennis en expertise in deze organisatie is van onschatbare waarde. Sinds 1 september ben ik de nieuwe coördinator. Het is de makkelijkste baan, omdat ik op de schouders van reuzen sta en omdat ik geweldige mensen om mij heen heb. 

Ik woon in Groningen met mijn man, onze eigenwijze hond en mijn grote liefde: de televisie. Omdat mijn lijf en brein voor televisiekijken in topconditie moeten zijn, doe ik aan yoga, calisthenics, bootcamp, hardlopen, schrijven en meditatie. Bijkomend voordeel is dat ik energie te over heb voor het Drents Energieloket. En dat is nodig, want door de hoge energieprijzen is de vraag naar energieadvies van het Drents Energieloket groot. 

32.000 woningeigenaren namen contact op met het Drents Energieloket, en dat is goed te verklaren. Bedrijven geven soms tegenstrijdige adviezen als een bewoner voor één maatregel bij meerdere bedrijven offertes heeft opgevraagd. Daarnaast tuigen het Rijk, de provincie en gemeenten eigen subsidies, campagnes, advies- en ontzorgingstrajecten op. In Drenthe zijn er meer dan 30 financiële regelingen beschikbaar voor woningeigenaren en VvE’s, lees hierover in dit artikel. Het Drents Energieloket is er voor inwoners die door de subsidiebomen het bos niet meer zien. Neem dus contact met ons op, wij zijn er om te helpen!”