Vele subsidies: bel ons vóórdat je verduurzaamt

In de provincie Drenthe zijn er meer dan 30 financiële regelingen beschikbaar voor verduurzaming en vergroening van je huis en tuin. Woningeigenaren en VvE’s kunnen hier gebruik van maken. We verstaan onder financiële regelingen: subsidies, leningen en overige regelingen (zoals bijvoorbeeld de salderingsregeling en regeling laag btw-tarief isolatiewerkzaamheden).

Welke duurzame maatregelen en wanneer aanvragen? 

Het is een breed palet aan mogelijkheden: zo verschilt het voor welke duurzame maatregelen (in je huis of in je tuin) je een subsidie en/of een lening kunt aanvragen. Denk aan isolatie, warmtepompen, het vergroenen van de tuin etc. Soms hangt het ook af van je inkomen of WOZ-waarde.  

Daarnaast is er verschil in het moment van aanvragen: in het ene geval vraag je iets aan op basis van een offerte, na goedkeuring kan dan de duurzame maatregel geplaatst worden. In het andere geval kun je iets aanvragen op basis van een betaalde factuur en andere bewijsstukken, dus na installatie van de duurzame maatregel(en). 

Kom je als inwoner van gemeente X ook in aanmerking? 

Sommige regelingen zijn landelijk of alleen voor de provincie Drenthe van toepassing. Dan maakt het dus niet uit in welke gemeente je woont. Maar de laatste tijd zijn er ook regelingen die alleen in één of een paar gemeenten geldig zijn. Hier zijn we als energieloket geen voorstander van. Want dit maakt het voor bewoners in Drenthe niet makkelijker om het overzicht te bewaren. Daarnaast is het voor een individu lastig om het wiel opnieuw uit te vinden en goed te bepalen wat er mogelijk is en in welke volgorde de regelingen (welke lening of subsidies) het best aangevraagd kunnen worden om eventueel regelingen te stapelen. Gelukkig kunnen de adviseurs van het Drents Energieloket – afgestemd op jouw persoonlijke situatie – helderheid geven welke opties er mogelijk zijn voor jou en dit netjes op een rij zetten (op de mail na het adviesgesprek). 

Plan een adviesgesprek met ons 

Schroom dus niet om ons te bellen voor het inplannen van een telefonisch adviesgesprek ga naar de contactpagina. Of kijk alvast even op onze speciale pagina waar er gefilterd kan worden op: soort maatregel, regeling, doelgroep en gemeente. Ga naar drentsenergieloket.nl/financiering-en-subsidies/