Welkom op de pagina van de gemeente Meppel

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in onze gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in de gemeente Meppel.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in de gemeente Meppel lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Duurzaam

Duurzaamheid in onze gemeente

Duurzaam Meppel

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Nieuws

0 min.

Magazine Duurzaam in Meppel

Artikel in Geen

1 min.

Duurzaam Beilen organiseert Energiemarkt op 25 november

Duurzaam Beilen, een energiecoöperatie met een missie om duurzaamheid te bevorderen in Beilen en omstreken, organiseert op zaterdag 25 november een energiemarkt. Dit evenement richt…

Artikel in Geen

1 min.

Geen prijsplafond en energietoeslag: wat betekent dat?

Het huidige prijsplafond voor gas en stroom gaat verdwijnen per 2024. Ook de eenmalige energietoeslag van 1.300 euro, voor mensen met een laag inkomen, gaat…