Welkom op de pagina van de gemeente Meppel

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in onze gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Haal de warmte in huis

Vanaf september voordelig energie besparen in huis.

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in de gemeente Meppel.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in de gemeente Meppel lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Haal de warmte in huis: unieke kansen voor huiseigenaren

Voordelige acties

77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis (Lexnova, 2019).

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. In alle Drentse gemeentes kunnen huiseigenaren meedoen met leuke en voordelige acties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Hoe doe ik mee?

Als Drentse huiseigenaar ontvang je in september een brief met een waardebon van € 50 voor de aanschaf van energiebesparende producten. Je kunt zelf kiezen uit allerlei producten, om zo je energierekening te verlagen en de warmte in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop.

Er zullen van september t/m maart nog allerlei andere acties zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je CV heel voordelig laten optimaliseren. In verschillende gemeentes zijn ook voordelige inkooptrajecten voor grotere energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen.

Duurzaam

Duurzaamheid in onze gemeente

Duurzaam Meppel

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden voor € 32

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De monumentenwacht Drenthe wil dit voor jou doen voor een bedrag van € 32. Een mooi aanbod!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Nieuws

1 min.

Collectieve inkoopactie isolatie en zonnepanelen | Bespaar Lokaal Meppel

Bespaar Lokaal organiseert collectieve inkoopactie voor het verduurzamen van koopwoningen. Woningeigenaren krijgen mooie kans voor aanschaf isolatie en-/of zonnepanelen   Door de inkoop op grote…

Artikel in Nieuws

1 min.

Stronghouse, nog betere bewonersondersteuning

Tempo maken met de energietransitie: dat kan niet zonder de individuele huiseigenaren. Gelukkig voelen steeds meer huiseigenaren de noodzaak van isolatie en andere energiebronnen. Tegelijkertijd…

Artikel in Nieuws

2 min.

Bespaar energie en leer van een ander

Kijk mee tijdens de thematours van duurzame huiseigenaren Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te…