Inspirerende tuinen in Drenthe

Publicatiedatum: 9 juni 2022

Benieuwd hoe andere Drenten het groen in en om het huis hebben georganiseerd? De Nationale Duurzame Huizen Route heeft sinds vorig jaar ook een Nationale Tuin & Klimaat Route! Je kunt veel doen om met je tuin bij te dragen aan een beter klimaat. En waar kun je nu beter tips en ideeën opdoen, dan bij een duurzame buur die hier al over heeft nagedacht? Het is mogelijk om naast duurzame huizen ook klimaatvriendelijke tuinen te bekijken of vragen te stellen over de tuin.

Uit ervaring blijkt dat thuis duurzaam bezig zijn niet stopt bij de achterdeur. Al meer dan 400 huiseigenaren uit het land gaven aan dat zij hun regenwater hebben afgekoppeld en bijna 260 hebben een groendak.

Drentse deelnemers

Ook in Drenthe heeft men groene vingers. Een Tuin & Klimaat Route-deelnemer uit Roderesch (Noordenveld) heeft bijvoorbeeld een insectenvriendelijke tuin die ecologisch wordt beheerd. In zijn tuin staan veel bijen- en hommelplanten, bijenkasten en een bijenobservatiekast. De afwatering van het huis gaat daarnaast naar de tuin en vijver toe. Daarnaast ligt op het dak van de garage een sedumdak. In het bos achter het huis bevinden zich grote bouwwerken gemaakt van gebruikte stoeptegels en klinkers. Er is dus veel gedaan achter het tuinhekje van deze Drentse inwoner. Wil jij een kijkje nemen in deze tuin, in een tuin van een andere inwoner, of zelf meedoen? Kijk op tuinenklimaatroute.nl/locaties voor meer informatie en andere inspirerende Drentse tuinen.