Welkom op de pagina van Hoogeveen

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

GROENEMORGEN HOOGEVEEN

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam Hoogeveen

Acties in jouw gemeente

Gratis energieadvies voor VvE's

De gemeente vindt het belangrijk dat woningbezitters energiebesparende maatregelen treffen. Met deze maatregelen kunnen VvE’s maandlasten verlagen, woningen comfortabeler maken én het is beter voor het milieu.

Wat houdt het energieadvies in?

Tijdens het energieadvies komt een adviseur langs om samen de woningen te bekijken. Denk hierbij aan het bekijken van de energienota, de verwarmingsinstallatie, verlichting, ventilatie en gebruik van apparatuur.

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Geen

1 min.

Subsidie voor het vergroenen van de tuin

Vanaf 1 maart 2023 kunnen inwoners uit de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe en Westerveld subsidie aanvragen voor het groener maken van hun tuin.

Artikel in Nieuws

0 min.

Een inductie cv-ketel, een goed idee?

Artikel in Geen

0 min.

Een windmolentje bij je huis?