Ga jij aan de slag als energiecoach in De Wolden?

Ben jij een gemotiveerde inwoner van gemeente De Wolden en heb je affiniteit met energiebesparing in en rond de woning? Vind jij het leuk om de bewustwording rondom energieverbruik te vergroten? Zou je dat graag op een laagdrempelige manier bij mensen thuis doen door middel van voorlichting over energiebesparing en duurzaam opwekken? Geef je dan nu op voor de opleiding ‘Drentse energiecoach’!

Wat is een energiecoach?

De energiecoach is een opgeleide, lokale energiecoach die op vrijwillige basis een huiskamergesprek voert en een verkennende energiescan maakt voor inwoners in De Wolden.

Als energiecoach voor De Wolden werk je in een zelfstandige groep van energiecoaches gekoppeld aan Stichting Welzijnswerk (SWW). Daarnaast wordt er samengewerkt met lokale energiecoöperaties en initiatieven, de gemeente, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het Drents Energieloket.

Als energiecoach heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten, projecten of campagnes van de gemeente en het Drents Energieloket, i.s.m. lokale energie coöperaties of lokale initiatieven. Er is al een grote groep opgeleide energiecoaches in Drenthe met veel kennis en ervaring. Je kunt je vragen en kennis met hen delen.

Gemeente De Wolden organiseert samen met het Drents Energieloket een opleiding tot Drentse energiecoach voor inwoners uit De Wolden. Er is plaats voor tien deelnemers. De opleiding bestaat uit zes cursusavonden van 19.00 tot 21.30/22.00 uur op de volgende data: 6, 13, 17 & 27 oktober en 3 & 10 november. Locatie: De Boerhoorn, Zuidwolde.

Er is veel belangstelling voor de opleiding, dus wacht niet te lang met aanmelden. Voor meer informatie over de opleiding en aanmelding: https://drentsenergieloket.nl/aanmelden-als-energiecoach/

De opleiding tot Drentse energiecoach is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe vanuit de samenwerking in het Drents Energieloket. Deze opleiding wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente De Wolden. Heb je vragen over de opleiding dan kun je contact opnemen met Xandra van Zon van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, e-mail: [email protected] of tel: 0592 – 31 11 50.