Welkom op de pagina van Aa en Hunze

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam Aa en Hunze

Acties in jouw gemeente

Subsidieregeling lokale energie-initiatieven

In de gemeente Aa en Hunze zijn al diverse groepen aan de slag met energiebesparing en duurzame energieopwekking. De subsidieregeling lokale energie-initiatieven is bedoeld om activiteiten en projecten van bestaande én nieuwe lokale energie-initiatieven zonder winstoogmerk in de gemeente Aa en Hunze te ondersteunen.

Meer informatie

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

2.500 of 5.000 euro subsidie voor isolatiemaatregelen

Waarschijnlijk wordt per 4 september een isolatiesubsidie van de provincie van kracht. Hierbij ligt de inkomensgrens op 52.671 euro en is de maximale subsidie ook 2.500…

Artikel in Zonnepanelen

1 min.

Koeler in de zomer, warmer in de winter

  Zonnepanelen zorgen niet alleen voor duurzame energie, maar verlagen de energiebehoefte ook. Onderzoek toont aan dat zonnepanelen ervoor zorgen dat het huis of kantoor waarop…

Artikel in Dakisolatie, Gevelisolatie

1 min.

Natuurvriendelijk isoleren

Wist je dat er vaak meer bewoners in ons huis zijn? Het kan zijn dat wettelijk beschermde diersoorten bij jou hun thuis hebben gevonden. Vaak…