Weer 18 nieuwe Drentse Energiecoaches er bij!

Begin deze maand hebben in totaal 18 deelnemers de opleiding tot Drentse Energiecoach afgerond. Het gaat om tien inwoners uit de gemeente Noordenveld en acht inwoners uit de gemeente Aa & Hunze. Even was het spannend of de opleiding kon worden voltooid maar door een snelle aanpassing kon de opleiding online worden voortgezet.  

Drentse energiecoaches helpen inwoners om energie en geld te besparen
De energiecoaches helpen inwoners van Drenthe met een (online) huisbezoek om energie en geld besparen. Inwoners die advies willen over vermindering van het energieverbruik en verlaging van de energierekening, kunnen een beroep doen op de energiecoaches. Zij kunnen gratis gebruik maken van een energiecoach. De coach geeft tijdens een (online) huisbezoek informatie en tips en voeren een gratis energiescan uit.

Energiecoaches Aa & Hunze
Zowel woningeigenaren als huurders kunnen zich aanmelden voor een afspraak met een van de 13 coaches die klaar staan voor de inwoners van Aa & Hunze via [email protected] of [email protected]. De energiecoach neemt daarna contact op voor het plannen van een (online) huisbezoek.

Nog meer nieuwe energiecoaches
Deze maand starten er nog twee opleidingsgroepen met de inmiddels volledige online cursus tot Drentse Energiecoach aan huis. Aan deze opleiding doen inwoners uit maar liefst acht verschillende gemeenten mee. Meer weten over de Drentse Energiecoach? Kijk voor meer informatie op: Drentsenergieloket.nl/energiecoach/.

Het project met energiecoaches in Aa en Hunze loopt in eerste instantie door tot 2022, en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, Provincie Drenthe, het Drents Energieloket en maatschappelijke partners van de gemeente.