Wat is het duurzaamste huis van Drenthe? Doe mee!

Publicatiedatum: 2 juli 2020

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen deze aanmelden op de website en meedoen met de verkiezing. In provincie Drenthe maken deelnemers naast de juryprijzen ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.

Trotse huiseigenaren kunnen zich tot 8 september inschrijven voor de verkiezing via  duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. Staat uw woning nog niet op de website? Meld dan eerst uw woning aan als voorbeeld. Een deskundige jury neemt de inschrijvingen vervolgens door en kiest per categorie een winnaar. De prijscategorieën zijn bepaald op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekend gemaakt op het feestelijke (online) verkiezingsevent op 20 november 2020.

Maak ook kans op de publieksprijs

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Zeeland. In deze provincies maken deelnemers ook kans op een publieksprijs. Het publiek kan van 29 september tot 13 oktober stemmen op haar favoriete duurzame woning in de provincie. De provinciewinnaars maken vervolgens kans op de landelijke publiekstitel. De uitslag van deze stemronde wordt tegelijk met de jurywinnaars bekend gemaakt op het (online) verkiezingsevent.

De Nationale Duurzame Huizen Route

Meer dan 1.500 huiseigenaren delen hun ervaringen op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hiermee zijn zij een bron van inspiratie en informatie voor mensen die nog aan het begin staan van de verduurzaming van hun huis. Huiseigenaren beantwoorden online vragen en kunnen hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober en 7 november openstellen voor bezoekers. Een inschrijfsysteem maakt het mogelijk om bezoekers in kleine groepen en verspreid over de dag te ontvangen.