Online rondleiding bij drie duurzame boerderijen

Vanaf de bank duurzame woonboerderijen in Ruinen en Ruinerwold bekijken: alles over isoleren, warmtepompen en ventilatie.

Wie interesse heeft in duurzaam wonen in Drenthe krijgen 15, 16 en 30 juni de kans om via videoverbinding binnen te kijken bij drie woningen in Ruinen en Ruinerwold.

De huiseigenaren geven tijdens een online rondleiding uitleg geven over duurzame maatregelen zoals isoleren, de warmtepomp en lage temperatuurverwarming.

Op zaterdag 15 juni zijn Marian en Wouter de Noo uit Ruinerwold aan het woord: ,,De warmtepomp draait al ruim een jaar naar tevredenheid en we gaan gestaag door met de verbouwing.”

De dag daarna vertelt Jelle Broeksma uit Ruinen hoe hij de verbouwing van zijn woonboerderij in 2016 heeft afgerond: “We merken een groot verschil in ons binnenklimaat, dankzij de vloerisolatie, de lage temperatuurverwarming en de ventilatie.”

Menno Slot uit Ruinen maakte zijn twee-onder-één-kapwoning aardgasvrij en energiezuinig, en vertelt daarover tijdens de online thematour op 30 juni. “Financieel gezien was het zeker een uitdaging, maar uiteindelijk verdienen wij de kosten ook weer terug. Een investering in de toekomst.”

Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route . Per online rondleiding zijn er acht plekken beschikbaar. Later deze maand volgen er meer rondleidingen.

Bron: Dagblad van het noorden.