Welkom op de pagina van Noordenveld

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in gemeente Noordenveld op het gebied van duurzaamheid.

Haal de warmte in huis

Bespaar energie in huis

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Haal de warmte in huis

Waarom deze actie?

77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis (Lexnova, 2019).


Energie besparen in huis verlaagt niet alleen je energierekening. Het helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort!
Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. In alle Drentse gemeentes kunnen huiseigenaren meedoen met leuke en voordelige acties.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Drents Energieloket en blijf op de hoogte!

Waardebon voor huiseigenaren

Waardebon Drenthe

Alle huiseigenaren in Drenthe ontvingen kunnen een waardebon van € 50 besteden voor de aanschaf van energiebesparende producten.

Heb je deze bon niet ontvangen, of ben je de code kwijt? Via www.haaldewarmteinhuis.nl/waardebon/ kun je een nieuwe aanvragen én direct inzetten.

Je kunt zelf kiezen uit allerlei producten om zo je energierekening te verlagen en de warmte in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop.

Warmtevisie Noordenveld

Warmtevisie Noordenveld

De Warmtevisie is een plan waarin staat hoe we samen met inwoners stappen zetten om uiteindelijk van het aardgas af te gaan.

Warmtevisie Noordenveld bekijken

Acties in jouw gemeente

Bekijk de site en doe mee! Samen voor een Duurzaam Noordenveld

Wil jij meewerken aan een duurzaam Noordenveld? Bezoek dan de nieuwe site www.duurzaamnoordenveld.nu en doe zelf, met je bedrijf of buurt mee. Lees hier verhalen van Noordenvelders en bekijk de tips om te lezen hoe jij jouw energieverbruik  eenvoudig kunt verlagen. Benieuwd hoe andere Noordenvelders over duurzaamheid denken? Bekijk de resultaten van de online enquête eens. We zijn trots op het klimaatbewustzijn van onze inwoners en ondernemers. Samen maken we Noordenveld Duurzaam.

Hoe denken inwoners over duurzaamheid

Bezoek de nieuwe website www.duurzaamnoordenveld.nu en bekijk hoe inwoners over duurzaamheid denken. Van 16 augustus tot 1 oktober 2021 vroegen we inwoners om hun mening te geven over duurzaamheid via een online enquête. Maar liefst 253 mensen hebben de hele enquête ingevuld.

DuurzaamNoordenveld.nu

Duurzaamheid is een breed begrip. Soms nog ongrijpbaar. Mensen vragen zich af waar ze moeten beginnen. Tegelijkertijd weten ze ook dat het noodzakelijk is voor het klimaat en hun eigen energiekosten. We willen inwoners op weg helpen.  Daarom heeft Gemeente Noordenveld de website duurzaamnoordenveld.nu gemaakt.

Kirsten Ipema, wethouder duurzaamheid: “Duurzaamheid is een breed onderwerp. We willen het met deze website voor inwoners concreet en makkelijker maken. Mensen inspireren om mee te doen! Deze website wordt de centrale plek om inwoners en ondernemers te informeren. Er staan verhalen van duurzame Noordenvelders en praktische tips. Uiteraard hopen we hier ook ideeën en initiatieven van inwoners te ontvangen. Duurzaamheid is belangrijk voor ons allemaal. En iedereen kan meedoen!”

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Nieuws

2 min.

Drenthe Sport Duurzaam – The next step trapt af

Donderdag 11 november was de aftrap van Drenthe Sport Duurzaam – The next step. Op de Asser tennisvereniging De Hertenkamp kwamen gedeputeerde Tjisse Stelpstra van…

Artikel in Nieuws

1 min.

Aan de slag als energiecoach in Midden-Drenthe?

De Drentse energiecoach is een opgeleide, lokale energiecoach die op vrijwillige basis een huiskamergesprek voert en een verkennende energiescan maakt voor inwoners in Drenthe. Als…

Artikel in Nieuws

3 min.

Hoe kan ik van het aardgas af?

Dat we van het aardgas af moeten is zeker. De provincie Drenthe heeft als doel om in 2040 een energieneutrale Drentse woonomgeving te hebben gecreëerd….