Welkom op de pagina van Noordenveld

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in gemeente Noordenveld op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Duurzaam inkopen en duurzaam ondernemen

Duurzaam inkopen

Duurzaam inkopen noemen we ook wel Maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Dit betekent dat wanneer je iets koopt, je let op de effecten die dit sociaal en op het milieu heeft. Duurzaam inkopen is ook het duurzaam omgaan met producten en voedsel, dus zoveel mogelijk verspilling tegengaan.

Lees hier hoe jij duurzamer kunt inkopen

Duurzaam ondernemen

Steeds meer ondernemers zetten in op verduurzaming. Duurzaam ondernemen gaat om een goede balans tussen de winst uit je onderneming en de planeet. Met duurzaam ondernemen houd je binnen je bedrijf rekening met de effecten op je werknemers, het milieu en de samenleving.
Het is een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Bekijk via de link een video over verschillende Noordenveldse ondernemers die bezig zijn met verduurzamen.

Zie hier hoe Noordenveldse ondernemers verduurzamen

Warmtevisie Noordenveld

De Warmtevisie is een plan waarin staat hoe we samen met inwoners stappen zetten om uiteindelijk van het aardgas af te gaan.

Warmtevisie Noordenveld bekijken

Acties in jouw gemeente

Bekijk de site en doe mee! Samen voor een Duurzaam Noordenveld

Wil jij meewerken aan een duurzaam Noordenveld? Bezoek dan de nieuwe site www.duurzaamnoordenveld.nu en doe zelf, met je bedrijf of buurt mee. Lees verhalen van Noordenvelders en bekijk de tips om te lezen hoe jij jouw energieverbruik  eenvoudig kunt verlagen. Benieuwd hoe andere Noordenvelders over duurzaamheid denken? Bekijk de resultaten van de online enquête eens. We zijn trots op het klimaatbewustzijn van onze inwoners en ondernemers. Samen maken we Noordenveld Duurzaam.

DuurzaamNoordenveld.nu

Duurzaamheid is een breed begrip en soms ongrijpbaar begrip. Mensen vragen zich af waar ze moeten beginnen. Tegelijkertijd weten de meeste mensen ook dat het noodzakelijk is voor het klimaat en hun eigen energiekosten. We willen inwoners op weg helpen.  Daarom heeft Gemeente Noordenveld de website duurzaamnoordenveld.nu gemaakt.

Kirsten Ipema, wethouder duurzaamheid: “Duurzaamheid is een breed onderwerp. We willen het met deze website voor inwoners concreet en makkelijker maken. Mensen inspireren om mee te doen! Deze website wordt de centrale plek om inwoners en ondernemers te informeren. Er staan verhalen van duurzame Noordenvelders en praktische tips. Uiteraard hopen we hier ook ideeën en initiatieven van inwoners te ontvangen. Duurzaamheid is belangrijk voor ons allemaal. En iedereen kan meedoen!”

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Drents Energieloket DEL

Artikel in Geen

1 min.

De genomineerden voor het Duurzaamste Huis van Drenthe zijn bekend!

Voor de derde editie van de verkiezing “Duurzaamste Huis van Nederland” zijn er weer prachtige voorbeelden aangemeld: uiteenlopend van duurzame monumenten, zeer energiezuinige tussenwoningen tot…

NIEUW: Gratis subsidie voor een energiezuinig huis

Ontvang €4000,- om je huis te verduurzamen Als huiseigenaar kun je nu profiteren van een subsidie om je woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie…

Artikel in Geen

1 min.

Welke mogelijkheden biedt mijn huis?

Bij het Drents Energieloket merken we weer een aanzienlijke seizoensgebonden toename van het aantal vragen, die dit keer met name gaan over de hoge energierekening…