Welkom op de pagina van Noordenveld

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Haal de warmte in huis

Vanaf september voordelig energie besparen in huis.

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Haal de warmte in huis: unieke kansen voor huiseigenaren

Waarom deze actie?

77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis (Lexnova, 2019).


Energie besparen in huis verlaagt niet alleen je energierekening. Het helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort!
Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. In alle Drentse gemeentes kunnen huiseigenaren meedoen met leuke en voordelige acties.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Drents Energieloket en blijf op de hoogte!

Waardebon voor huiseigenaren

Waardebon Drenthe

Alle huiseigenaren in Drenthe ontvingen in september 2020 een brief met een waardebon van € 50 voor de aanschaf van energiebesparende producten.

Heb je deze niet ontvangen, of ben je de code kwijt? Via www.haaldewarmteinhuis.nl/waardebon/ kun je een nieuwe aanvragen én direct inzetten.

Je kunt zelf kiezen uit allerlei producten om zo je energierekening te verlagen en de warmte in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop.

Bouwen en wonen

Bouwen en wonen in jouw gemeente

Naar Bouwen en wonen

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden voor € 32

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De monumentenwacht Drenthe wil dit voor jou doen voor een bedrag van € 32. Een mooi aanbod!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Nieuws

2 min.

Energierekening fors duurder in paar maanden tijd

Nederlandse huishoudens zijn, volgens Milieucentraal, per jaar gemiddeld zo’n €2220 kwijt aan de energierekening*. Dit jaar kan deze grote kostenpost voor veel Nederlanders flink oplopen….

Artikel in Nieuws

1 min.

Stronghouse, nog betere bewonersondersteuning

Tempo maken met de energietransitie: dat kan niet zonder de individuele huiseigenaren. Gelukkig voelen steeds meer huiseigenaren de noodzaak van isolatie en andere energiebronnen. Tegelijkertijd…

Artikel in Nieuws

2 min.

Bespaar energie en leer van een ander

Kijk mee tijdens de thematours van duurzame huiseigenaren Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te…