Nieuwe subsidie in vier gemeenten

Publicatiedatum: 25 augustus 2023

Ben je eigenaar en hoofdbewoner van een woning die gebouwd is vóór 1994, en woon je in één van de aangewezen postcodegebieden in Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen of Coevorden? En is daarnaast de WOZ-waarde maximaal € 200.000 (€ 250.000 voor Aa en Hunze)? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de “subsidieregeling verduurzaming volkshuisvesting Drenthe”.

Je kunt maximaal € 14.000 subsidie aanvragen. Daarvan betaal je 25% (€ 3.500) uit eigen portemonnee (of door middel van een lening). Het maximale bedrag dat SNN aan subsidie uitkeert is nooit meer dan € 10.500.

Isolatie en energielabel

De subsidie kan gebruikt worden voor diverse isolatiewerkzaamheden door een bedrijf en de kosten voor het verkrijgen van een start- en/of doelenergielabel. De werkzaamheden waarvoor je subsidie aanvraagt mogen nog niet zijn begonnen. En met de werkzaamheden die je laat uitvoeren moet je huis minimaal 3 energielabelstappen omhoog of behaal je energielabel B. Kijk voor alle voorwaarden en informatie op snn.nl/subsidies-voor-particulieren/subsidieregeling-verduurzaming-volkshuisvesting-drenthe.

Subsidie stapelen

Tot slot is deze regeling is ook nog te stapelen met de Regiodealsubsidie (regiodealzuidoostdrenthe.nl/diversen/regio-deal-subsidie/) en de ISDE subsidie (rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren).

Vragen?

Heb je vragen hierover, bel ons via 085 – 792 010 58.