Nieuwe subsidie in vier gemeenten

Ben je eigenaar en hoofdbewoner van een woning die gebouwd is vóór 1994, en woon je in één van de aangewezen postcodegebieden in Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen of Coevorden? En is daarnaast de WOZ-waarde maximaal € 200.000 (€ 250.000 voor Aa en Hunze)? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de “subsidieregeling verduurzaming volkshuisvesting Drenthe”.

Je kunt maximaal € 14.000 subsidie aanvragen. Daarvan betaal je 25% (€ 3.500) uit eigen portemonnee (of door middel van een lening). Het maximale bedrag dat SNN aan subsidie uitkeert is nooit meer dan € 10.500.

Isolatie en energielabel

De subsidie kan gebruikt worden voor diverse isolatiewerkzaamheden door een bedrijf en de kosten voor het verkrijgen van een start- en/of doelenergielabel. De werkzaamheden waarvoor je subsidie aanvraagt mogen nog niet zijn begonnen. En met de werkzaamheden die je laat uitvoeren moet je huis minimaal 3 energielabelstappen omhoog of behaal je energielabel B. Kijk voor alle voorwaarden en informatie op snn.nl/subsidies-voor-particulieren/subsidieregeling-verduurzaming-volkshuisvesting-drenthe.

Subsidie stapelen

Tot slot is deze regeling is ook nog te stapelen met de Regiodealsubsidie (regiodealzuidoostdrenthe.nl/diversen/regio-deal-subsidie/) en de ISDE subsidie (rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren).

Vragen?

Heb je vragen hierover, bel ons via 085 – 792 010 58.