NIEUW: Gratis subsidie voor een energiezuinig huis

Ontvang €4000,- om je huis te verduurzamen

Als huiseigenaar kun je nu profiteren van een subsidie om je woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie kun je een bijdrage tot €4.000,- ontvangen voor het verbeteren van je huis door isolatie, HR++ beglazing of de installatie van zonnepanelen. De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden en Emmen. Je kunt de subsidie aanvragen via www.regiodealzodrenthe.nl, of als je vragen hebt bellen met het Drents Energieloket: 085 – 792 01 58.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je huis staat in één van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden of Emmen.
  • Je bent eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
  • Je (of jullie) verzamelinkomen is niet hoger dan €52.671,- per jaar
  • De subsidie van maximaal € 4.000,- is bedoeld voor energiebesparende werkzaamheden.
  • Je kunt de subsidie aanvragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. Je laat hierbij een offerte of een factuur zien. De factuur mag maximaal 6 maanden oud zijn.
  • Je kunt misschien ook nog andere subsidies aanvragen. Onze energieadviseurs kunnen je kosteloos de weg wijzen naar meer mogelijkheden.

Gratis advies en ondersteuning

Weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je nog vragen? Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe biedt gratis en onafhankelijk advies door deskundige energieadviseurs. De energieadviseur kijkt of je in aanmerking komt voor de subsidie en adviseert wat er zoal mogelijk is in je huis. Daarnaast kan de energieadviseur helpen bij de subsidieaanvraag en de weg wijzen naar andere regelingen.

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

Meer informatie
Bezoek de website www.regiodealzodrenthe.nl of neem contact op met het Drents Energieloket via 085 – 792 01 58.

Bekijk hieronder de video’s van twee bewoners die al eerder gebruik hebben gemaakt van de subsidie.