Loket op Wielen opent luiken voor nieuw seizoen

Met de start van de lente werd het tijd om de luiken van het Drents Energieloket op Wielen weer open te slaan: klaar voor een nieuw seizoen. Op zaterdag 9 april tussen 10.00 en 14.00 uur was het zo ver. Die dag stond Gasselte in het teken van verduurzaming en energiebesparing. In het dorpshuis was een Energie informatiemarkt te bezoeken en buiten stond het Loket op Wielen voor het eerst na de winterstop weer te schitteren.

Bij de ingang van het dorpshuis in Gasselte trof men het Loket op Wielen, de mobiele voorlichtingswagen van het Drents Energieloket. Na een winter op stalling te hebben gestaan, kon de wagen eindelijk weer de spreekwoordelijke wei in. En daar blijft het niet bij! Dit voorjaar toert het Loket Op Wielen weer door Drenthe. Daar valt als woningeigenaar van alles te halen.

Persoonlijk advies

Bij het Loket op Wielen staan adviseurs klaar om huiseigenaren persoonlijk te woord te staan om ze te voorzien van onafhankelijke informatie en gratis advies over het verduurzamen van de eigen woning. Met al hun enthousiasme bespreken de adviseurs welke stappen er gezet kunnen worden om energieneutraal te wonen en welke financierings- en/of subsidiemogelijkheden er zijn.

Een lokale energiecoach op bezoek

Ook kun je langskomen om je aan te melden voor een afspraak met een onafhankelijke lokale energiecoach. Elke gemeente heeft eigen energiecoaches. Hij of zij komt gratis bij mensen thuis voor advies. In de woning voert de coach een verkennende energiescan uit, die leidt tot tips en trucs om de woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. En dit alles is kosteloos en verplicht nergens toe.

De Energiebieb reist mee

Tot slot kan men zich bij het Loket op Wielen in Hooghalen inschrijven voor de Energiebieb: een uitleenlocatie voor energiebesparende gereedschappen. Er zijn drie soorten gereedschappen voor 7 dagen kosteloos te leen: een energiemeter, een CV inregelkit en een schoonmaakset voor zonnepanelen. De Energiebieb is een pilot, maar bleek in Gasselte gelijk een groot succes! Vooral de schoonmaakset voor zonnepanelen was in trek en leidde zelfs tot hele buurtactiviteiten. De uitleenlocatie van de Energiebieb zit tot half juni in het dorpshuis van Gasselte.

Geslaagde aftrap

De Energie informatiemarkt en het Loket op Wielen konden samen meer dan 200 bezoekers verwelkomen. De vroege vogels hadden geluk, want de gemeente Aa & Hunze bood de eerste 100 bezoekers een gratis bespaartas aan. Deze bespaartas zat vol artikelen die helpen energiezuiniger te leven.

Kom ook!

Tot aan de zomer zal het Loket op Wielen meerdere dorpen en wijken in Drenthe bezoeken. De eerstvolgende locatie is het dorpshuis in Hooghalen op vrijdagmiddag 29 april. Ook hier wordt een Energiebieb geopend. Onze energieadviseurs hebben er zin in!