Laat je huis zien tijdens de Nationale duurzame huizen route

Publicatiedatum: 28 augustus 2023

Op zaterdag 28 oktober en 4 november vindt de Nationale Duurzame Huizen Route weer plaats. Meer dan 1.000 inwoners door heel Nederland stellen hun woning open voor bezoekers. Zo kunnen mensen inspiratie opdoen voor het verduurzamen van hun eigen huis.

Drenthe is natuurlijk geen uitzondering. Ook in onze mooie provincie wonen veel mensen die hun huis hebben verduurzaamd. Wil jij je huis ook openstellen voor andere Drenten? Dat kan! Of je nu al jaren bezig bent met het stap voor stap verduurzamen van je huis, of net begonnen bent met de eerste maatregelen. Jouw ervaringen en inspanningen zijn het delen waard. Meld je aan op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route, via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

Waarom meedoen?

Er zijn veel redenen om je huis aan te melden voor de Nationale Duurzame Huizen Route. Zo kun je:

  • Anderen inspireren om ook hun huis te verduurzamen. Door je verhaal te delen, kun je andere huiseigenaren laten zien dat het mogelijk is om een duurzaam huis te hebben, met een lage energierekening.
  • Aandacht vragen voor duurzaamheid. De Nationale Duurzame Huizen Route is een groot evenement dat veel aandacht krijgt in de (lokale) media. Door je huis aan te melden, draag je bij aan het vergroten van de bewustwording over duurzaamheid.
  • Een leuke ervaring opdoen. Het is natuurlijk leuk om met mensen uit de buurt contact te leggen en te laten zien hoe mooi en duurzaam je huis is. Maar het is ook handig om tips uit te wisselen met elkaar of misschien wel spullen aan elkaar uit te lenen. Of misschien willen jullie je wel aansluiten bij een lokaal initiatief, of er samen eentje starten. Kijk dan op drentsenergieloket.nl/energie-initiatieven/.