ISDE regeling aangepast

Wist je dat de ISDE regeling per 1 januari 2023 is aangepast? Ook voor 1 maatregel krijg je nu subsidie, deze isolatiemaatregel mag al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht!

De ISDE subsidie (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is ook in 2023 weer beschikbaar gesteld. Ook dit jaar krijgt je een vast bedrag per vierkante meter of per apparaat, maar er zijn wat wijzigingen.

De belangrijkste veranderingen op een rijtje:

  • Je krijgt nu ook subsidie als je 1 isolatiemaatregel uitvoert;
  • Voer je 1 isolatiemaatregel uit? Dan krijg je de helft van het subsidiebedrag per vierkante meter. Neem je twee isolatiemaatregelen, of één isolatiemaatregel en bijvoorbeeld een warmtepomp, dan krijg je de volledige subsidie.
  • Je krijgt nu 24 maanden de tijd om de isolatiemaatregelen, of een tweede maatregel uit te laten voeren. Dit was voorheen 12 maanden.
  • De subsidie is met terugwerkende kracht aan te vragen voor maatregelen genomen in heel 2022.
  • Je kunt subsidie krijgen voor een inductiekookplaat; mits je woning al is aangesloten op een warmtedistributienet, maar je nog wel op gas kookt.

Lees meer op de website van de RVO

Belangrijk: Bewaar altijd alle facturen van de maatregelen! Facturen zijn nodig bij het nieuwe energielabel. Zijn deze er niet, dan wordt uitgegaan van de isolatiewaarde van het bouwjaar, krijgt je woning een lager label en is de woning minder waard bij verkoop.