Het Wonen van de Toekomst zet 50 inspirerende voordeuren open

Huizen met een dak vol zonnepanelen, weelderige tuinen vol met bijen en insecten, warmtepompen en kangoeroewoningen: mensen kunnen ontzettend veel doen om het wonen mooier en duurzamer te maken. Maar waar begin je? En hoe doen andere inwoners van Drenthe dat eigenlijk? In onze provincie zijn genoeg woningen, woonvormen en tuinen te vinden die inspireren. Met grote, maar ook kleine acties. In het kader van het 50-jarige jubileum zet de Natuur en Milieufederatie Drenthe, in samenwerking met het Drents Energieloket, vijftig inspirerende deuren virtueel voor je open. Bekijk hier Het Wonen van de Toekomst.

Achter één van die voordeuren lees je het verhaal van Gaya en Herman Chrisstoffer. Zij wonen in een bijzonder huis bestaande uit twee zeshoeken. ,,Samen hadden we de wens een huis van natuurlijke materialen te bouwen”, vertelt Herman. Na de koop van een kavel op het Lievingerveld gaan ze de uitdaging aan. Ze nemen een strobouw architect in de arm en beginnen met het verwezenlijken van hun droom. Herman omschrijft het als een organisch proces. ,,Het is een soort ontdekkingstocht. Door enkel gebruik te maken van natuurlijke materialen kan je niet zomaar naar een willekeurig bouwbedrijf toe. Je moet overal zelf achteraan en je zelf in de materialen verdiepen.” Hoe Gaya en Herman dit hebben aangepakt? Het hele verhaal, en andere inspirerende voordeuren, vind je hier.

Wil je jouw voordeur ook virtueel openzetten?

We hebben de eerste 25 verhalen inmiddels verzameld en gepubliceerd. Nu zijn we op zoek naar meer mensen die hun inspirerende verhaal willen delen. Wil je jouw voordeur ook virtueel openstellen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Samenwerking

De Natuur en Milieufederatie Drenthe helpt met het Drentse Energieloket woningeigenaren al sinds 2014 op weg om hun huis op een goede manier te verduurzamen. Het Drents Energieloket speelt een belangrijke rol als onafhankelijke en betrouwbare vraagbaak voor woningeigenaren in Drenthe. Meer dan 20 procent van de woningeigenaren heeft contact gehad met de helpdesk van het loket.

Jubileumprogramma 50 jaar

Deze actie is onderdeel van het jubileumprogramma van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Bekijk het gehele jubileumprogramma hier.