Het Drents Energieloket komt naar je toe!

Publicatiedatum: 15 september 2021

Dit najaar start het Drents Energieloket aan een tour door Drenthe. Je kunt het ‘loket op wielen’ de komende weken in vier of vijf gemeenten tegenkomen. Het Drents Energieloket voorziet bewoners van energieadvies, biedt hulp bij het verzilveren van de waardebon en helpt bewoners en energiecoaches aan elkaar te koppelen. Daarnaast worden er deze winter, na het succes van vorig jaar, weer warmtescans gemaakt in geselecteerde wijken. De tour met het rijdende loket start op vrijdagmiddag 17 september in Zuidlaren bij sporthal De Zwet. 

Het Drents Energieloket heeft, ondanks het feit dat het loket op wielen in de stalling moest blijven, de afgelopen maanden niet stil gezeten. Via webinars, vragenuurtjes, warmtescans en het telefonische loket zijn er heel veel Drentse huishoudens geholpen met het besparen van energie in huis. Toch is de drang om met het loket op wielen de wijk in te gaan groot. ‘Mensen écht kunnen spreken, ze verschillende isolatiematerialen laten zien en voelen, die verbinding in de wijk zien, daar kijk ik echt naar uit. Die momenten wanneer buren met elkaar in gesprek raken, ervaringen uitwisselen en blijkt dat ze elkaar kunnen helpen. Dat is toch fantastisch,’ aldus Daniël van der Kleij, één van de energieadviseurs van het Drents Energieloket. 

Iedereen is welkom

Op 17 september trekt het compleet nieuwe ‘loket op wielen’ van het Drents Energieloket voor de eerste keer eropuit. Van 1 uur ’s middags tot 6 uur ’s avonds kunnen bewoners van Zuidlaren langs komen bij sporthal De Zwet (De Klencke 32). Hier is, naast het Drents Energieloket, ook Buurtteam Zuidlaren aanwezig, om bewoners en energiecoaches aan elkaar te koppelen. Iedereen met vragen over energie besparen en opwekken is welkom. Daarnaast kun je hulp krijgen bij het verzilveren van de waardebon van €50 of meer te weten komen over verschillende isolatiematerialen, warmtepompen en zonnepanelen.

Op zoek naar warmtelekken 

Naast het rijdende loket zullen er deze winter warmtescans gemaakt worden in geselecteerde wijken. Deze actie, waarbij op een koude nacht warmtefoto’s worden gemaakt van de voorgevels van woningen, helpt woningeigenaren inzicht te krijgen in de ‘warmtelekken’ van hun woning. Aan de hand van de warmtefoto kan beter worden bepaald welke isolatiemaatregelen genomen kunnen worden.
De wijken zijn gekozen op basis van het woningtype. Bewoners van deze wijken ontvangen later dit jaar bericht. 

Benieuwd of het Drents Energieloket dit najaar bij jou in de buurt staat? Hou dan onze website en nieuwsbrief goed in de gaten.