Welkom op de pagina van post_title

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

RRE

Met de RRE stimuleren we huiseigenaren tot energiebesparende maatregelen in huis.

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Informatie over de RRE

Wat houdt de RRE precies in?

De aanvraag van 12 Drentse gemeenten voor 2,7 miljoen RRE-subsidie is goedgekeurd! Hiermee kunnen Drentse woningeigenaren in 2020 kleine energiebesparende maatregelen gaan uitvoeren in hun woning. “Het is geweldig dat we met alle 12 gemeenten deze aanvraag hebben volbracht,” vertelt een trotse Jannetje Kolijn, coördinator van de RRE-aanvraag en het Drents Energieloket. “Hiermee kunnen we veel Drentse woningeigenaren blij maken”

De RRE in mijn gemeente

In september zal de RRE aan te vragen zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

 

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

 

Naar Duurzaam Assen

Acties in jouw gemeente

Regeling energieadvies voor huiseigenaren in Assen wordt verlengd

Dat betekent dat het gratis energieadvies in Assen een andere vorm krijgt. Je kunt de kortingsbon aanvragen via [email protected] Daarom biedt de gemeente deze eigenaren een gratis energie-adviesrapport ter waarde van € 250.

Kortingsbon aanvragen

Gratis energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht. Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen.

De monumentenwacht Drenthe wil dit kosteloos voor jou doen. Een mooi aanbod!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

 

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Geen

1 min.

Webinar aardgasvrij verwarmen 17 januari

Dinsdag 17 januari organiseerde het Drents energieloket een webinar over het aardgasvrij verwarmen van je woning. Vanwege ziekte ging het webinar op dinsdag 20 december…

Artikel in Geen

0 min.

Vocht en ventileren; wat moet ik doen?

Artikel in Geen

1 min.

Regelingen voor mensen met een smalle beurs

De huidige energieprijzen zijn voor sommige mensen moeilijk op te hoesten. Speciaal voor iedereen met een laag inkomen zijn er vanuit diverse overheidslagen extra steunmaatregelen…