Welkom op de pagina van de gemeente Emmen

In 2050 gebruiken inwoners en bedrijven in de gemeente Emmen geen fossiele brandstoffen meer voor het verwarmen van gebouwen. Zijn auto’s elektrisch of verbruiken ze andere duurzame brandstoffen. Produceren we grotendeels onze eigen elektriciteit en delen dit ook met anderen in energiecoöperaties. Gebruiken we de energie die we in de gemeente zelf opwekken. Een hoge ambitie, maar zeker niet onmogelijk. Deze ambitie halen we alleen als we hier samen mee aan de slag gaan. Emmen geeft Energie!

Pop up Emmen geeft Energie

Kom binnen in de pop up in de Bibliotheek Emmen.

Meer informatie

Energiecoach boeken

Breng je energierekening naar beneden en boek een gratis advies van een energiecoach.

Meer informatie

Lokaal Opgewekt Emmen

In Emmen profiteren inwoners van lokaal opgewekte energie.

Meer informatie

Duurzaam

Waarom energie besparen in en rondom huis?

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. Het Drents Energieloket geeft onafhankelijk advies en gratis informatie aan alle woningeigenaren die vragen hebben over subsidies, leningen, isolatie, zonnepanelen, warmtepompen etc.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties van het Drents Energieloket! Volg ons op Facebook en Instagram of neem contact met ons op!

Duurzaamheid in jouw gemeente

Emmen Geeft Energie

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Subsidie voor woningeigenaren met inkomen tot 34.100 euro

Heb je een inkomen tot 34.100 euro? En ben je eigenaar en bewoner van een grondgebonden koopwoning met plannen om je woning natuurvriendelijk te laten isoleren? Sinds…
Drents Energieloket DEL

Artikel in Geen

1 min.

De genomineerden voor het Duurzaamste Huis van Drenthe zijn bekend!

Voor de derde editie van de verkiezing “Duurzaamste Huis van Nederland” zijn er weer prachtige voorbeelden aangemeld: uiteenlopend van duurzame monumenten, zeer energiezuinige tussenwoningen tot…

NIEUW: Gratis subsidie voor een energiezuinig huis

Ontvang €4000,- om je huis te verduurzamen Als huiseigenaar kun je nu profiteren van een subsidie om je woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie…