Duurzaam Beilen organiseert Energiemarkt op 25 november

Duurzaam Beilen, een energiecoöperatie met een missie om duurzaamheid te bevorderen in Beilen en omstreken, organiseert op zaterdag 25 november een energiemarkt. Dit evenement richt zich op energiebesparing en energieopwekking, en biedt een voordelige inkoopactie aan voor verduurzaming van de woning. Er zijn presentaties, en een prijsuitreiking door burgemeester Jan Zwiers.

Informatieve energiemarkt

Op de energiemarkt kunnen inwoners van Midden-Drenthe direct toepasbare informatie krijgen over verduurzaming, van kleine tot grote maatregelen. Voor wie wel iets wil, maar niet weet waar te beginnen, is de energiemarkt een uitermate geschikt startpunt.

Er zullen deskundige standhouders aanwezig zijn om te adviseren over warmtepompen, zonnepanelen, isolatie en subsidies. Onder andere het Drents Energieloket, de Drentse Energiecoaches en de gemeente Midden-Drenthe verzorgen een stand. De lokale energiebeweging is vertegenwoordigd in de vorm van Duurzaam Beilen zelf, de Drentse KEI en coöperatieve energieleverancier Energie VanOns. Ook zullen er lokale isolatiebedrijven en installateurs van bijvoorbeeld warmtepompen en zonnepanelen aanwezig zijn, om mensen te informeren over hun producten en diensten.

Prijsuitreiking door de burgemeester

Tussen 13:00 en 14:00 zijn er een aantal presentaties, onder andere over het drijvende zonnepark De Mussels op de zandwinplas bij Beilen. Scholieren van Volta zullen hun visie op een duurzame toekomst presenteren. De presentaties worden geopend door burgemeester Jan Zwiers, die ook een feestelijke prijs zal uitreiken.

Datum en locatie

De Beiler Energiemarkt vindt plaats op zaterdag 25 november in Volta, De Omloop 5, Beilen, van 11:00 tot 15:00 uur. Zie duurzaambeilen.nl/energiemarkt voor het volledige, actuele programma. Bezoekers worden verzocht zich van tevoren op de website aan te melden, om een inschatting te kunnen maken van de opkomst, maar aanmelding is niet verplicht.