Welkom op de pagina van De Wolden

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Haal de warmte in huis

Was een campagne in de provincie Drenthe.

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Haal de warmte in huis 2020-2021: unieke kansen voor huiseigenaren

Waarom deze actie?

“77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis” (Lexnova, 2019).

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. In alle Drentse gemeentes konden huiseigenaren meedoen met leuke en voordelige acties in 2020 en 2021.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties van het Drents Energieloket!

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam De Wolden

Acties in jouw gemeente

Maak gebruik van de gratis energiescan huiseigenaren

Als huiseigenaar in De Wolden kun je nu gratis een energiescan laten uitvoeren door een energiecoach. Deze scan is bedoeld voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken, maar nog niet zo goed weten waar te beginnen. De scan levert je de informatie waarmee je aan de slag kunt.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Je woont in gemeente De Wolden en je bent eigenaar van de woning.

Wat moet ik er voor doen?

Stuur via onderstaande knop een mail naar de energiecoach met je contact- en adresgegevens. Alle aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De energiecoach neemt contact je op voor een bezoek aan huis.

Mail de energiecoach

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Geen

1 min.

Energiecoach Carla is eindelijk aan de slag

Corona heeft pas net zijn intrede gedaan in Nederland wanneer er bij de Algemene Ledenvergadering van de Energiecoöperatie Noordseveld wordt gevraagd of iemand zich wil…

Artikel in Geen

1 min.

Loket op Wielen opent luiken voor nieuw seizoen

Met de start van de lente werd het tijd om de luiken van het Drents Energieloket op Wielen weer open te slaan: klaar voor een…

Artikel in Nieuws

0 min.

Meppeler Energiecoaches helpen inwoners verduurzamen