Welkom op de pagina van De Wolden

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Energiecoach worden?

Ga jij aan de slag als energiecoach in gemeente De Wolden?

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Duurzaam

Waarom energie besparen in en rondom huis?

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. Het Drents Energieloket geeft onafhankelijk advies en gratis informatie aan alle woningeigenaren die vragen hebben over subsidies, leningen, isolatie, zonnepanelen, warmtepompen etc.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties van het Drents Energieloket! Volg ons op Facebook en Instagram of neem contact met ons op!

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam De Wolden

Acties in jouw gemeente

Maak gebruik van de gratis energiescan huiseigenaren

Als huiseigenaar in De Wolden kun je nu gratis een energiescan laten uitvoeren door een energiecoach. Deze scan is bedoeld voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken, maar nog niet zo goed weten waar te beginnen. De scan levert je de informatie waarmee je aan de slag kunt.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Je woont in gemeente De Wolden en je bent eigenaar van de woning.

Wat moet ik er voor doen?

Stuur via onderstaande knop een mail naar de energiecoach met je contact- en adresgegevens. Alle aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De energiecoach neemt contact je op voor een bezoek aan huis.

Mail de energiecoach

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Geen, Zonnepanelen

1 min.

Over de salderingsregeling

Komt de afbouw van de saldering binnenkort weer terug op de agenda? Of zullen we tot in lengte van jaren de huidige regeling blijven houden?…

Artikel in Geen

1 min.

Subsidie voor het vergroenen van de tuin

Vanaf 23 april 2024 kunnen ook inwoners uit de gemeenten Borger-Odoorn en Coevorden subsidie aanvragen. In de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld, Aa…

Subsidie voor woningeigenaren met inkomen tot 34.100 euro

Heb je een inkomen tot 34.100 euro? En ben je eigenaar en bewoner van een grondgebonden koopwoning met plannen om je woning natuurvriendelijk te laten isoleren? Sinds…