Welkom op de pagina van De Wolden

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Haal de warmte in huis

Vanaf september voordelig energie besparen in huis.

Meer informatie

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Haal de warmte in huis: unieke kansen voor huiseigenaren

Waarom deze actie?

77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis (Lexnova, 2019).


Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. In alle Drentse gemeentes kunnen huiseigenaren deze herfst en winter meedoen met leuke en voordelige acties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Hoe doe ik mee?

Als Drentse huiseigenaar ontvang je in september een brief met een waardebon van € 50 voor de aanschaf van energiebesparende producten. Je kunt zelf kiezen uit allerlei producten, om zo je energierekening te verlagen en de warmte in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop.

Er zullen van september t/m maart nog allerlei andere acties zijn. Zo kun je bijvoorbeeld je CV heel voordelig laten optimaliseren. In verschillende gemeentes zijn ook voordelige inkooptrajecten voor grotere energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen.

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam De Wolden

Acties in jouw gemeente

Maak gebruik van de gratis energiescan huiseigenaren

Als huiseigenaar in De Wolden kun je nu gratis een energiescan laten uitvoeren voor je woning. Deze scan is bedoeld voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken, maar nog niet zo goed weten waar te beginnen. De scan levert je de informatie waarmee je aan de slag kunt. De deelname aan het maatwerkadvies is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?

Je woont in gemeente De Wolden en je bent eigenaar van de woning. De woning maakt geen deel uit van een VvE.

Wat moet ik er voor doen?

Je kunt via het formulier energieadvies aanvragen een aanvraag indienen. Alle aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Na het invullen van de gegevens maakt Gebouwen Inspectie Nederland een afspraak met je om de inspectie uit te voeren en de uitkomsten van de scan te bespreken.

Meer informatie

Energieadvies monumentale panden voor € 32

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De monumentenwacht Drenthe wil dit voor jou doen voor een bedrag van € 32. Een mooi aanbod!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Nieuws

3 min.

Alles over de stijgende gasprijzen

Gas was nog nooit zo duur als nu. En dat de gasprijs de komende maanden blijft stijgen kán je bijna niet zijn ontgaan. De stijgende prijzen…

Artikel in Nieuws

2 min.

Dakspotters op zoek naar Drentse daken om in het zonnetje te zetten

Van 6 t/m 29 oktober loopt een team Dakspotters mee tijdens The Climate Miles: de wandeltocht die Urgenda onderneemt vanuit Groningen naar de internationale klimaattop…

Artikel in Acties

2 min.

Het Drents Energieloket komt naar je toe!

Dit najaar start het Drents Energieloket aan een tour door Drenthe. Je kunt het ‘loket op wielen’ de komende weken in vier of vijf gemeenten…