De opleiding tot Drentse Energiecoach aan huis is weer gestart!

Maandagavond 21 september was het zover: in Noordenveld vond de eerste van de vijf cursusavonden plaats van de opleiding ‘Drentse Energiecoach aan huis’. Er waren acht enthousiaste en gemotiveerde inwoners van de gemeente Noordenveld aanwezig. De opleiding word georganiseerd door de NMF Drenthe als uitvoeringspartner van het Drents Energieloket, en de opleiding wordt gegeven door ZuinigWonen en de NMF Drenthe. De coaches zullen, op vrijwillige basis, verkennende energiescans doen voor particuliere woningeigenaren in Drenthe.

 

Alle aanwezigen hebben duidelijk affiniteit met energiebesparing. De meeste cursisten zijn aangesloten of betrokken bij de energiecoöperatie Noordseveld, of hebben een connectie met de Energieke Buurten in de gemeente Noordenveld. Ze zien de opleiding als een leuke aanvulling op het vrijwilligerswerk dat zij al doen op energiegebied. Eenmaal opgeleid door tot Drentse Energiecoach krijgen ze de rol van Drentse Besparingsambassadeur en zullen ze gaan werken aan het vergroten van de bewustwording van het energieverbruik bij mensen thuis. Ze geven, rekening houdend met de RIVM richtlijnen, aan de keukentafel voorlichting en informatie over bespaarmogelijkheden en duurzame energieopwekking.

 

Eén van de deelnemers Marc vertelt: “Ik ben al veel bezig met duurzaamheid, maar met deze cursus hoop ik het wat meer te kwantificeren, zodat ik andere mensen kan helpen met de vraag: wat levert het daadwerkelijk op? Natuurlijk speelt besparing op de energierekening een grote rol maar energiebesparing in huis zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat en meer wooncomfort.”

 

De opleiding zal dit jaar nog op meerdere plaatsen in Drenthe van start gaan. Wil je meer weten over de Drentse Energiecoach aan huis of wil je graag dat één van 45 al opgeleide Energiecoaches bij je thuis langs komt? Kijk voor meer informatie op: https://drentsenergieloket.nl/maatregelen/energiecoach/.