Welkom op de pagina van Borger-Odoorn

Op dit moment is het nog heel vanzelfsprekend dat er gekookt en verwarmd wordt met aardgas. Bij de verbranding van aardgas komt echter CO2 vrij, een gas dat zorgt voor de opwarming van de aarde en klimaatproblemen met zich meebrengt. Om dat te voorkomen willen we in Nederland voor 2050 van het aardgas af. Hoe we dat gaan doen is beschreven in de Transitievisie Warmte van Borger-Odoorn.
Het overstappen op alternatieve warmtebronnen vraagt de inzet van alle inwoners. En dat begint bij het besparen van energie en het verduurzamen van je woning.
Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Haal de warmte in huis

Vanaf september voordelig energie besparen in huis.

Meer informatie

Energiecoach boeken

Energiecoaches geven gratis advies

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Transitievisie Warmte

Wat betekent de Transitievisie Warmte voor Borger-Odoorn?

Meer informatie

Haal de warmte in huis: unieke kansen voor huiseigenaren

Waarom deze actie?

77% van de Drenten is bereid om energie te besparen in en om het huis (Lexnova, 2019).


Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. In alle Drentse gemeentes kunnen huiseigenaren deze herfst en winter meedoen met leuke en voordelige acties.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Hoe doe ik mee?

Drentse huiseigenaren hebben in 2021 een brief met een waardebon van € 50 ontvangen voor de aanschaf van energiebesparende producten. Je kunt zelf kiezen uit allerlei producten, om zo je energierekening te verlagen en de warmte in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie, isolatiemateriaal of een waterbesparende douchekop.

 

Meer informatie

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam Borger-Odoorn

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Geen

1 min.

We zijn op zoek naar de woning van de toekomst

Huizen met een dak vol zonnepanelen, weelderige tuinen, warmtepompen en kangoeroewoningen: in Drenthe zijn genoeg voorbeelden te vinden van woningen, woonvormen en tuinen die Drenthe mooier…

Artikel in Geen

0 min.

Groene daken zouden meer kunnen opleveren

Artikel in Geen

1 min.

Hoe maak jij grijs groener? Ga aan de slag met biodiversiteit

Bestaat jouw tuin voornamelijk uit tegels? Dat kan beter! Met de campagne Maak Grijs Groener van Deltaplan Biodiversiteitsherstel willen we jou inspireren om aan de…