Welkom op de pagina van Borger-Odoorn

Op dit moment is het nog heel vanzelfsprekend dat er gekookt en verwarmd wordt met aardgas. Bij de verbranding van aardgas komt echter CO2 vrij, een gas dat zorgt voor de opwarming van de aarde en klimaatproblemen met zich meebrengt. Om dat te voorkomen willen we in Nederland voor 2050 van het aardgas af. Hoe we dat gaan doen is beschreven in de Transitievisie Warmte van Borger-Odoorn.
Het overstappen op alternatieve warmtebronnen vraagt de inzet van alle inwoners. En dat begint bij het besparen van energie en het verduurzamen van je woning.
Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Energiecoach boeken

Energiecoaches geven gratis advies

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Transitievisie Warmte

Wat betekent de Transitievisie Warmte voor Borger-Odoorn?

Meer informatie

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Duurzaam wonen en leven

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Artikel in Dakisolatie, Gevelisolatie

1 min.

Natuurvriendelijk isoleren

Wist je dat er vaak meer bewoners in ons huis zijn? Het kan zijn dat wettelijk beschermde diersoorten bij jou hun thuis hebben gevonden. Vaak…

Artikel in Geen, Zonnepanelen

1 min.

Warmtepomp-informatieavond Duurzaam Peize

Woensdag 26 juni organiseert Duurzaam Peize een informatieavond over de warmtepomp. De avond begint om 20.00 uur bij Café Ensing aan de Hoofdstraat 52 in…

Artikel in Geen, Zonnepanelen

1 min.

Over de salderingsregeling

Komt de afbouw van de saldering binnenkort weer terug op de agenda? Of zullen we tot in lengte van jaren de huidige regeling blijven houden?…