Welkom op de pagina van Assen

Hier vind je nieuws over lopende en aankomende acties in jouw gemeente. Ook ander duurzaam nieuws vind je op deze pagina.

Duurzaam nieuws

Hier vind je informatie over het thema duurzaamheid in jouw gemeente.

Meer informatie

Acties gemeente

Nieuwsgierig welke acties er in jouw gemeente lopen? Kijk dan hier.

Meer informatie

Energie werkplaats

De Energiewerkplaats ondersteunt bewonersgroepen in Drenthe.

Meer informatie

Vraag advies aan bij de gratis energiecoaches

Besparen op je energierekening? Een energiecoach van Energiecoöperatie Duurzaam Assen komt bij je thuis en bekijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen. Met een uitgebreide checklist, de jaarafrekening van je energieleverancier en de woninggegevens, gaat de energiecoach door de woning. Je krijgt besparingstips om je energieverbruik te verlagen door je gedrag aan te passen. Advies over wel of niet (extra) isoleren van je woning. En eventuele verbeteringen aan installaties.

Interesse? Klik hier om je via Energiecoöperatie duurzaam Assen aan te melden.

Energieverhalen

Gemeente Assen heeft de serie ‘Energieverhalen’ ontwikkeld. In deze videoserie komen woningeigenaren en beheerders aan het woord.

Duurzaam

Duurzaamheid in jouw gemeente

Naar Duurzaam Assen

Acties in jouw gemeente

Energieadvies monumentale panden

Wil je een energieadvies aan huis om te kijken hoe je jouw monumentale pand kan verduurzamen? Dat kan! Veel monumenten zijn alles behalve energiezuinig. Huidige maatregelen om energie te besparen, zoals het aanbrengen van muurisolatie of dubbel glas, kunnen niet altijd toegepast worden vanwege de constructie, klimatologische omstandigheden of het monumentale aanzicht.

Toch kun je ook in een monumentaal gebouw het energieverbruik verminderen en het comfort verbeteren. Een monumentenwachter met kennis op het gebied van duurzame monumenten kan je helpen met de eerste stappen. De provincie Drenthe heeft subsidie beschikbaar gesteld waardoor je nu met flinke korting energieadvies kunt ontvangen!

Meer informatie

Kortingsbon energieadvies monument

De gemeente Assen wil monumentale woningbezitters graag stimuleren om hun woningen te verduurzamen. Daarom biedt de gemeente monumentale woningbezitters een gratis energieadvies aan. Dit advies bevat informatie over wat de mogelijkheden voor duurzaam wonen zijn, wat die maatregelen kosten en in hoeveel jaar deze investering is terugverdiend.

 

Aanvragen kortingsbon

Energiewerkplaats Drenthe

Sluit je aan bij een duurzaam initiatief

Om de productie van duurzame energie in Nederland aan te jagen kun je naast groene stroom afnemen, je aansluiten bij een lokaal duurzaam energie-initiatief.

Er zijn steeds meer groepen burgers die zelf met elkaar duurzame energie opwekken. Ook andere thema’s komen aan bod, zoals op een verantwoorde wijze omgaan met eigen leefomgeving.

Meer informatie

Nieuws uit de provincie Drenthe

Drents Energieloket DEL

Artikel in Geen

1 min.

De genomineerden voor het Duurzaamste Huis van Drenthe zijn bekend!

Voor de derde editie van de verkiezing “Duurzaamste Huis van Nederland” zijn er weer prachtige voorbeelden aangemeld: uiteenlopend van duurzame monumenten, zeer energiezuinige tussenwoningen tot…

NIEUW: Gratis subsidie voor een energiezuinig huis

Ontvang €4000,- om je huis te verduurzamen Als huiseigenaar kun je nu profiteren van een subsidie om je woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie…

Artikel in Geen

1 min.

Welke mogelijkheden biedt mijn huis?

Bij het Drents Energieloket merken we weer een aanzienlijke seizoensgebonden toename van het aantal vragen, die dit keer met name gaan over de hoge energierekening…