Aan de slag als energiecoach in Midden-Drenthe?

Let op! Deze opleiding zit inmiddels vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. Houd onze website in de gaten voor eventuele nieuwe opleidingen.

De Drentse energiecoach is een opgeleide, lokale energiecoach die op vrijwillige basis een huiskamergesprek voert en een verkennende energiescan maakt voor inwoners in Drenthe. Als energiecoach voor Midden-Drenthe werk je in een zelfstandige groep van energiecoaches. Daarnaast wordt er samengewerkt met lokale energiecoöperaties en initiatieven, de gemeente en het Drents Energieloket.

Als energiecoach heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten, projecten of campagnes van lokale energiecoöperaties/ initiatieven in Midden-Drenthe of van de gemeente/ Drents Energieloket. Er is al een grote groep opgeleide energiecoaches in Drenthe met veel kennis en ervaring. Je kunt je vragen en kennis met hen delen.

De gemeente Midden-Drenthe organiseert samen met het Drents Energieloket een opleiding tot Drentse energiecoach voor inwoners uit Midden-Drenthe. In dit project wordt samengewerkt met woningcorporaties Actium en Woonservice. Er is plaats voor 10 deelnemers. De opleiding bestaat uit 6 cursusavonden in januari en februari 2022. De opleiding vindt plaats in Het Kompas in Smilde.

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk, de opleiding zit vol.

De opleiding tot Drentse energiecoach is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe vanuit de samenwerking in het Drents Energieloket. Deze opleiding wordt in opdracht van de gemeente Midden-Drenthe gefinancierd vanuit de landelijke Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). 

Heb je vragen over de opleiding dan kun je contact opnemen met Xandra van Zon van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, e-mail: [email protected] of tel: 0592 – 31 11 50.