Kortingsbon Energieadvies gemeente Assen

De gemeente Assen wil particuliere woningbezitters graag stimuleren om hun woningen te verduurzamen. Daarom biedt de gemeente particuliere woningbezitters een kortingsbon aan van 250,- voor (EPA) energieadvies. Dit advies bevat informatie over wat de mogelijkheden voor duurzaam wonen zijn, wat die maatregelen kosten en in hoeveel jaar deze investering is terugverdiend.

Hoe werkt het?

Aanvragen kortingsbon

Inmiddels heeft de Rijksoverheid alle woningen voorzien van een voorlopig energielabel. Dat betekent dat het gratis energieadvies in Assen een andere vorm krijgt.

Je komt in aanmerking voor het advies als:
  • Je je eigen woning bewoont in de gemeente Assen.
  • Je woning voor 1995 is gebouwd.
  • Je voor deze woning niet eerder een energieonderzoek hebt laten uitvoeren.
  • Je woning geen onderdeel uitmaakt van een VvE. Woon je wel in een VvE, dan verzoeken we je om contact op te nemen met de gemeente Assen.
  • Je het advies laat uitvoeren door één van de hiernaast vermelde energieadvieurs. De kortingsbon is niet geldig bij andere energieadviseurs.

Hier kun je de kortingsbon aanvragen ([email protected]). Geef in je mail je naam, adres en (mobiel) telefoonnummer door en vermeld als onderwerp ‘Kortingsbon’. Met de aanvraag verklaar je te voldoen aan de voorwaarden en ga je akkoord met onderstaande rechten en plichten.

Met de kortingsbon heb je recht op:

Een rapport met het energie(label)onderzoek, ook wel maatwerkadvies genoemd in de vorm van persoonlijke toelichting. Verder krijg je hulp bij de aanvraag van subsidies zoals de SEEH of een duurzaamheidslening én hulp bij het aanvragen van (vrijblijvende) offertes.

In ruil voor deze aanbieding vragen wij dat:

Je serieus bent geïnteresseerd in energiebesparing. Je inzicht biedt in je energieverbruik (jaarrekening). Je het energie(label)onderzoek overdraagt bij verhuizing, Je overdag tijd vrij maakt voor het energieonderzoek (maximaal 2 uur) en een persoonlijke toelichting (maximaal 1 uur). Je bent bereid mee te werken aan gemeentelijke onderzoeksvragen, zoals een enquête (per mail of telefoon).

Als je de kortingsbon ontvangen hebt maak je een keuze uit de energieadviseurs hiernaast.

Alle adviseurs voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeente. Heb je je keuze gemaakt? Maak dan telefonisch een afspraak of via de mail. Vanaf dat moment neemt de energieadviseur je al het werk uit handen! Je levert de bon in tijdens het eerste persoonlijke contact.

Keuze Energieadviseurs

Vanwege nieuwe regelgeving is het op dit moment niet bij alle genoemde adviseurs mogelijk een energieadvies te krijgen binnen deze waardebon regeling. De gemeente Assen werkt samen met de adviseurs aan een nieuwe regeling. Tot die tijd kunt u bij de volgende adviseurs nog wel terecht.

Deze adviseurs kunnen op dit moment wel een advies op maat verzorgen, maar geen energielabel voor de woning verstrekken.

REAL ADVIES

Wij zijn een onafhankelijk isolatie & adviesbureau, vrijwel alle energiebesparende maatregelen kun je bij ons laten uitvoeren. Van zonnepanelen tot woningisolatie ben je bij ons aan het juiste adres. Geregeld van A tot Z, gemakkelijk, deskundig en snel. Persoonlijke benadering, snelle service, geregeld van A tot Z.
Telefoon: 06 22102566 – realadvies.nl

E-azy advies

Onafhankelijk adviesbureau voor energiebesparing en aardbevingsschade.
Telefoon: 06-29094043 (Richard Zijlstra)

EnergiePlan

EnergiePlan is uw betrouwbare partner op het gebied van energieadvies en dienstverlening in verduurzaming in de breedste zin van het woord. Ons streven is de klant zo helder en duurzaam mogelijk te adviseren over alles op het gebied van energiebesparing. Wij helpen u duurzame doelen inzichtelijk te maken en te realiseren, door strategisch gebruik te maken van regelingen en subsidies.

Telefoon: 085-0043475 of 06-21515927 –  energieplan.nl

Tijdelijk niet inzetbaar:
ENERGIEKEURPLUS

Energiekeurplus is een onafhankelijk specialist in energiebesparing, thermografie (level 2) & blowerdoor. Verder voorzien wij woningen en bedrijven van een energielabel en maatwerkadvies.
Telefoon: 06 41352444 –  energiekeurplus.nl

INVENT

Praktijkgericht energie-advies op maat gemaakt voor je woning naar aantoonbare energiebesparing. Eenvoudig, voor iedereen te begrijpen en simpel uitvoerbaar: Invent!
Telefoon: 0593 541 045 –    invent.nl

ZUINIG WONEN

Slim bezig zijn met energie betekent voor de onafhankelijke Zuinig Wonen energieadviseurs dat je weet welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn in je woning en wat vervolgens het beste stappenplan is om je woning energiezuiniger te maken.
Telefoon: 0592 767 003 –  zuinigwonen.nl