Het verduurzamingsavontuur van Alfred Middelkamp

Alfred Middelkamp, opgegroeid in Drenthe, is na een aantal omzwervingen weer in Assen terechtgekomen met zijn gezin. Hij kocht in juli 2020 een woning in de Drentse hoofdstad. Alfred is bedrijfsmatig veel bezig geweest met verduurzaming en heeft al talloze anderen geadviseerd op dit gebied. En nu is hij zelf aan de beurt.

Volg Alfred Middelkamp

Alfred Middelkamp kocht in juli 2020 een woning met energielabel G. De komende tijd kun je thuis volgen hoe Alfred aan de slag gaat om zijn huis energiezuiniger te maken. De eerste twee video’s staan inmiddels online! Na de eerste video waarin Alfred zich voorstelt (zie beneden), kun je vanaf vandaag zien hoe hij aan de slag gaat met het plaatsen van tochtstrips, een energieverbruiksmanager en dakisolatie:

De woning is op dit moment helemaal niet energiezuinig. Sterker nog, het heeft energielabel G. Alfred gaat daarom aan de slag met allerlei verduurzamingsmaatregelen. Maar hoe pak je dat aan, waar begin je en hoe financier je dat? Alfred staat voor een ambitieus plan en proces dat wel een tijdje gaat duren. En wij mogen dat volgen. Alfred nodigt iedereen uit om mee te kijken, mee te lezen en inspiratie op te doen. Alfred stelt zich in deze video aan je voor:

Interviews met Alfred

“De totale kosten zijn fors, zo’n 10.000 tot 12.000 euro. Maar dat hebben wij niet zomaar beschikbaar. We hebben de woning immers net gekocht, dus we hebben geld besteed aan de kosten koper, klussen, gordijnen en nieuwe meubels. En we willen in één keer een grote stap zetten en meerdere maatregelen nemen. We willen dat dus financieren. Ook als we het geld wel paraat hadden gehad, had ik het waarschijnlijk niet in één keer geïnvesteerd. Lees zijn tweede artikel: hoe ga je dat allemaal betalen?

Lees het tweede artikel

 

Alfred: “Voor de meeste mensen geldt dat hun buren een vergelijkbare woning hebben. Ik zou dus eerst eens uitgebreid met de buren praten: welke maatregelen hebben zij genomen, wie heeft dat gedaan en hoe beviel het?”. Dit is een van de tips die Alfred geeft. Alfred legt uit waarom hij gaat verduurzamen, wat zijn plan van aanpak is en wat zijn overwegingen waren. Lees zijn eerste artikel: verduurzamen van je woning: hoe en waar begin je?

Lees het eerste artikel

Zelf ook aan de slag?

Wil je zelf aan de slag met het verduurzamen van je woning? Wij helpen je op weg.

Begin met dit handige stappenplan

Wil je je huis gaan verduurzamen? Met dit logische stappenplan weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt. Begin met het beperken van je energieverbruik door te isoleren en snelle verbetermaatregelen door te voeren. Wat je niet verbruikt, hoef je immers ook niet op te wekken. De volgende stap is het zelf opwekken van energie voor warmte en elektriciteit. En tot slot: gebruik de energie die je nodig hebt zo zuinig mogelijk.

Gratis advies

Bij ons kun je terecht met vragen over het energiezuinig maken van je woning. Wij bieden informatie en onafhankelijk advies. En dat is helemaal gratis. Neem direct contact met ons op!

Financiering en subsidies

Ben je benieuwd of je subsidie kunt krijgen voor de maatregelen die je wilt nemen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Bekijk alle subsidies en financieringsmogelijkheden in ons handige overzicht!

Kleine tips en snelle besparingen

Energiebesparende maatregelen hoeven helemaal niet groot te zijn. Met hele eenvoudige klusjes die iedereen kan doen, laten we zien hoe makkelijk het is om energie te besparen. Alle tips op een rijtje!