Subsidies klimaatbestendig Assen

De gemeente Assen verstrekt subsidies voor het aanleggen van een groen dak, de aanschaf van een regenton of regenwaterschutting, en het afkoppelen van je regenpijp van het openbaar gemengd (of vuilwater)riool.

Bedrag

De beschikbare subsidies voor het groene dak en het afkoppelen van regenwater verschilt per maatregel en het bedrag kan variëren, afhankelijk van hoeveel m2 er bijvoorbeeld wordt aangepakt. Voor de regenton is de subsidie € 25 (één regenton per adres). Kijk voor de actuele bedragen op de website van de gemeente.

Wie in het beheergebied van het waterschap Hunze en Aa’s woont kan per aanvraag een aanvulling krijgen op de bijdrage van de gemeente Assen. Daarnaast kunnen huurders van Actium een aanvulling op de subsidie voor de regenton krijgen van € 20. 

Belangrijkste voorwaarden

  • Je bent de eigenaar van de woning of het bijgebouw, of hebt toestemming van de eigenaar
  • Alleen bestaande panden komen in aanmerking voor subsidie voor een groen dak en het afkoppelen van regenwater
  • Het groene dak is minimaal 6 m2 en maximaal 500 m2. Het af te koppelen oppervlak regenwater is minimaal 40 m2
  • Je vraagt de subsidie voor het groene dak en het afkoppelen van regenwater aan voordat je met de werkzaamheden start
  • Vul bij de aanschaf van de regenton het formulier in de deelnemende winkel in, dan wordt de subsidie direct in mindering gebracht op het aankoopbedrag

Milieu Centraal noemt op deze pagina alleen de belangrijkste voorwaarden en probeert die zo actueel mogelijk te houden. Maar soms verandert er iets; je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. Kijk altijd voor meer informatie en alle actuele voorwaarden op de website van de aanbieder van deze subsidie.