Verhoging isolatie subsidie

De regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH-regeling) die gericht is op isolatie en isolerend glas is per 1 juni verruimd. In plaats van 20% van de kosten worden tot en met 31 december 2020 nu 30% van de kosten vergoed.

De Rijksoverheid probeert op allerlei manieren de economische gevolgen van de corona-uitbraak te ondervangen. Ook de verduurzaming van de woningvoorraad zou niet teveel moeten vertragen door de corona-uitbraak. Huiseigenaren worden gestimuleerd om ondanks dat het een onzekere tijd is, de beslissing om hun huis te verduurzamen niet uit te stellen. Daarom wordt de regeling Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH-regeling) die gericht is op isolatie en isolerend glas verruimd. In plaats van 20% van de kosten wordt van 1 juni t/m 31 december 2020 nu 30% van de kosten vergoed.

Energiebespaarlening

Ondertussen loopt de Energiebespaarlening door. Als enige provincie heeft Drenthe een verlaagd rentetarief op deze leningsvorm. Alleen als Drent leen je al vanaf 0,6% rente. De rente is laag en de subsidie hoog. Een goed moment om een klap te geven op de verduurzaming van je woning. Heb je vragen over de lening of de subsidie? Bel dan gerust met het Drents Energieloket. We denken graag met je mee!

Lees meer over deze subsidie

De subsidie voor eigenaar én bewoner is open tot en met 31 december 2020. De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022.

Meer informatie
Financiering en subsidies

Financiering en subsidies

Lees meer over de beschikbare regelingen, leningen en subsidies.

Ervaringsverhaal

Ervaringsverhaal

Connie Buijs financierde haar huis met de Energiebespaarlening

Contact

Contact

Neem contact met ons op. We helpen je graag!